Reisbegeleiders

CAMPERREIZEN
OVERLAND CAMPERREIZEN

REIZEN NAAR BIJZONDERE BESTEMMINGEN

Reisbegeleiders van Expedition Far East

REISBEGELEIDERS

De ‘Individuele Begeleide Avontuurlijke Overland Camperreizen’© van Expedition Far East werden in eerste instantie alleen uitgevoerd en begeleid door ervaren overlanders en oprichters van Expedition Far East, Nancy Verheijen en Hans Schrijen. Door de toenemende vraag en klaarblijkelijk het aanspreken van het unieke reisconcept van Expedition Far East, worden heden ten dagen de reizen door meerdere equipes afzonderlijk begeleid.

In tegenstelling tot vele andere organisaties werkt Expedition Far East alleen met ‘fulltime’ reisbegeleiders en niet met ingehuurde vrijwilligers. Alle reisbegeleiders van Expedition Far East hebben jaren ervaring opgedaan door alleen over delen van de wereld te reizen en hebben daarnaast een interne opleiding gevolgd bij Expedition Far East, van ruim 8 maanden. De opgedane uitgebreide kennis, de lange ervaring, het organisatorische vermogen, de passie voor het reizen zijn elementen die bij uitstek hoog in het vaandel staan, om in alle situaties vakkundig en met de juiste knowhow te ondersteunen. Volgens onze visie de enige verantwoordelijke manier voor de begeleiding van reizen naar onbekende oorden.

ONBEZORGD EN ONTSPANNEN OP REIS

Reisbegeleiders zijn er voor ‘lastige’ en ‘moeilijke’ situaties en ontzorgen u als reiziger op dit soort momenten door te helpen en/of te assisteren. Denk hierbij aan de vaak gecompliceerde grenspassages en maar ook bij ziekte en pech. Daarnaast zorgen ze o.a. voor veilige overnachtingsplaatsen en lossen samen met u dagelijkse praktische problemen op. Vanzelfsprekend zijn de routes door ons voorgereden en bezienswaardigheden voorgeselecteerd, voorzien van tips van lokale vrienden van de oprichters van Expedition Far East.

Naast de begeleiding en assistentie onderweg van de reisbegeleiders bieden ze losstaand van een veilige back-up ook een luisterend oor. Bij onze ‘Individueel Begeleide Avontuurlijke Overland Camperreizen’© komt u als individu bij calamiteiten er nooit alleen voor te staan!

Hans Schrijen en Nancy Verheijen

ERVAREN WERELDREIZIGERS

Reizen zit in ons bloed. Meer dan 16 jaar lang reizen we inmiddels over de wereld met onze 4×4 overland truck, legden meer dan 500.000 km af en bezochten door de jaren heen 72 landen. Wie wij zijn? Wij zijn Nancy Verheijen en Hans Schrijen, twee enthousiaste, ondernemende en gedreven wereldreizigers.

Tijdens onze reizen over de wereld, op beurzen en op treffen’s, hebben we veel reizigers ontmoet die graag een bijzondere, soms ook lange reizen wensen te maken. Om uiteenlopende redenen willen veel reizigers dit niet, zoals wij dat jaren hebben gedaan, alleen ondernemen. Zich aansluiten bij een massale groepsreis met veel voertuigen wensen ze echter ook niet. Als individu deel kunnen nemen aan een georganiseerde reis met gelijkgezinden, in kleine groepen, is hetgeen wat deze reizigers zoeken. Maar waar vind je een geschikte reisorganisatie die dit soort reizen aanbiedt? Vandaar steeds de vraag aan ons:

“Mogen wij met jullie mee op reis?”

Daar het ondernemen en het runnen van bedrijven vanuit het verleden ons niet vreemd is, hebben we in het begin van 2013 Expedition Far East opgericht. We hebben goed naar de specifieke wensen van de verschillende reizigers geluisterd en na het onderzoeken van de markt, het volgende concept ontwikkeld:

INDIVIDUEEL BEGELEIDE AVONTUURLIJKE OVERLAND CAMPERREIZEN ©

We zijn ervan overtuigd dat onze knowhow en het uitgebreide netwerk dat we hebben opgebouwd tijdens onze reizen, voor vele toekomstige reizigers een uitkomst zal bieden en het reizen naar onbekende oorden mogelijk zal maken. Wij willen op deze manier onze passie met anderen reizigers delen.

Nancy en Hans

Paul Titulaer en Christine KLaassens

EEN GROTE PASSIE VOOR REIZEN

Nadat ik Christine 36 jaar werkend bij Océ-Technologies B.V. (Canon Group) al reizend over de wereld vele grote internationale events heb georganiseerd, en Paul na 27 jaar directeur te zijn geweest van een succesvol tuinbouwbedrijf welke hij in december 2014 heeft verkocht, waren we toe aan een nieuwe uitdaging.

Wij hebben beiden een grote passie voor reizen en zijn no-nonsens types, betrouwbaar, positief ingesteld, leergierig, reislustig, enthousiast, gedreven, kunnen goed improviseren, houden van gezelligheid en vooral van het genieten van het leven!

Na de verkoop van het tuinbouwbedrijf hebben we samen veel gereisd en proevend van de geweldige ‘highlights’ wereldwijd, ook uitgebreid kennis kunnen maken met diverse culturen. In de afgelopen jaren zijn wij zelfstandig door China, Japan, Jordanië, Israël, Palestina, Costa Rica, Marokko en z’n beetje door geheel Europa gereisd, dit met onze 4×4 Toyota Landcruiser of met onze Hymer.

Bij het zien van de vacature om als fulltime reisbegeleiders bij Expedition Far East aan de slag te gaan, waren we direct enthousiast. Nadat we als vrijwilligers een aantal internationale fietsreizen met campers door Europa hebben begeleid, waren we nu toe aan een professionele, uitdagendere en avontuurlijke invulling.

WE ZIJN ER KLAAR VOOR

Om ons doel kracht bij te zetten, hebben wij in 2019 een interne opleiding gevolgd bij Expedition Far East en hebben inmiddels het voorrecht gehad een aantal fantastische reizen te mogen begeleiden en hebben reizigers mogen genieten van onvergetelijke, zorgeloze reizen en reizigers gelukkig gaan maken met onze begeleiding, op een van de reizen naar bijzondere bestemmingen van Expedition Far East.

Wij hebben er zin in!

Christine en Paul

Reisbegeleiders Expedition Far East

Walter en Marita Wouters

DOE WAAR JE VAN DROOMT ….

Toen wij elkaar in 1983 leerden kennen tijdens onze studie was één ding duidelijk, onze gezamenlijke passie voor reizen.

Sinds 1 januari 2022 hebben wij de knoop doorgehakt om te stoppen met onze huidige werkzaamheden, om onze dromen nog meer na te kunnen leven. Walter is sinds 1994 ondernemer en heeft een tweetal succesvolle ondernemingen opgericht op het gebied van ICT, Finance en HR. Marita heeft jaren in het (speciaal) onderwijs gewerkt en later als coach in een gezondheidsbedrijf. Altijd hard gewerkt maar tijd genomen voor mooie reizen.

We hebben bijna alle continenten (met uitzondering van Australië) op verschillende manieren mogen bezoeken. Met backpack, treinen, taxi’s en bussen en met 4×4 auto en camper. We zijn als tieners begonnen, later als gezin met onze 3 kinderen en nu weer met z’n tweeën. We zijn gewend om creatieve oplossingen te bedenken, zijn flexibel, houden van gezelligheid en vinden het normaal om met handen en voeten te praten als je er verbaal niet uit komt.

WIJ ZIJN ERBIJ …

Wij zien het als een voorrecht om onze ervaring en passie voor het reizen te mogen delen met medereizigers. De visie van Expedition Far East past goed bij ons. Het contact met Nancy en Hans ervaren we als zeer prettig.

We zijn we er echt helemaal klaar voor.

Walter en Marita

Theo en Ingrid Wientjens

HET ROER VOLLEDIG OM ….

Samen met onze zoon en dochter hebben we veel gereisd. Het liefste trekken we rond en stippelen we zelf de routes uit, waarbij we naast de bekende bezienswaardigheden ook graag de minder bekende pareltjes willen bezoeken om te genieten van de mooie natuur, prachtige steden en kennis te maken met andere culturen en keukens.

Gedurende de basisschoolleeftijd van de kinderen zijn we vooral met onze camper door Europa getrokken. In de periode dat de kinderen naar de middelbare school gingen, hebben we met het gezin reizen buiten Europa gemaakt naar bijvoorbeeld Azië, Afrika en Amerika.

Aangezien onze kinderen ons niet meer vergezellen tijdens onze reizen, is de oude liefde voor de camper weer opgepakt en heeft Theo een bus omgebouwd tot camper.

Beiden hadden we een leuk werkend leven. Theo werkte als facilitair en technisch coördinator bij een bedrijf om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Ingrid werkte als Health&Wellbeing manager bij een grote multinational en was in deze rol verantwoordelijk voor de programma’s op het gebied van gezondheid en welzijn voor de Nederlandse en Belgische locaties.

ALS REISBEGELEIDERS AAN DE SLAG

En als je dan gaat nadenken over een leven als pensionado, was het voor ons heel duidelijk dat reizen hier een grote rol in zou gaan spelen en hebben we besloten om het roer volledig om te gooien en als reisbegeleiders aan de slag te gaan.

We vinden het dan ook een ontzettend gave kans om via Expedition Far East andere mensen mee op reis te nemen en te laten genieten van alle mooie plekken die de wereld te bieden heeft. We gaan er samen met jullie een leuke en gezellige reis van maken.

Theo en Ingrid

camperreizen