onze reisbegeleiders

CAMPER REIZEN
OVERLAND CAMPERREIZEN

REIZEN NAAR BIJZONDERE BESTEMMINGEN

Reisbegeleiders van Expedition Far East

ONZE BEGELEIDERS

De ‘Individuele Begeleide Avontuurlijke Overland Camper Reizen’© van Expedition Far East werden in eerste instantie alleen uitgevoerd en begeleid door ervaren overlanders en oprichters van Expedition Far East, Nancy Verheijen en Hans Schrijen. Door de toenemende vraag en klaarblijkelijk het aanspreken van de unieke reisformule van Expedition Far East, worden heden ten dagen de reizen door meerdere equipes afzonderlijk begeleid.

In tegenstelling tot vele andere organisaties werkt Expedition Far East alleen met ‘fulltime’ reisbegeleiders en niet met ingehuurde vrijwilligers. Alle reisbegeleiders van Expedition Far East hebben jaren ervaring opgedaan door alleen over delen van de wereld te reizen en hebben daarnaast een interne opleiding gevolgd bij Expedition Far East, van ruim 8 maanden. De opgedane uitgebreide kennis, de lange ervaring, het organisatorische vermogen, de passie voor het reizen zijn elementen die bij uitstek hoog in het vaandel staan, om in alle situaties vakkundig en met de juiste knowhow te ondersteunen. Volgens onze visie de enige verantwoordelijke manier voor de begeleiding van reizen naar onbekende oorden.

ONBEZORGD EN ONTSPANNEN OP REIS

Onze reisbegeleiders nemen het lastige werk voor u uit handen en helpen en assisteren u uiteraard bij moeilijke situaties. Denk hierbij aan de vaak gecompliceerde grenspassages en bij ziekte en pech. Daarnaast zorgen ze o.a. voor veilige overnachtingsplaatsen en lossen samen met u praktische problemen op onderweg. De routes zijn door ons voorgereden en bezienswaardigheden hebben we voor u voorgeselecteerd.

Naast de begeleiding en assistentie onderweg door de reisbegeleiders van Expedition Far East bieden ze losstaand van een veilige back-up ook een luisterend oor. Bij onze ‘Individueel Begeleide Avontuurlijke Overland Camper Reizen’© komt u als individu bij calamiteiten er nooit alleen voor te staan!

Hans Schrijen & Nancy Verheijen

ERVAREN WERELDREIZIGERS

Reizen zit in ons bloed. Meer dan 12 jaar lang reisden we over de wereld met onze 4×4 overland truck, legden meer dan 450.000 km af en bezochten door de jaren heen 64 landen. Wie wij zijn? Wij zijn Nancy Verheijen en Hans Schrijen, twee enthousiaste, ondernemende en gedreven wereldreizigers.

Tijdens onze reizen, op beurzen en op treffen’s in Europa, hebben we veel reizigers ontmoet die graag grote reizen wensen te maken. Om uiteenlopende redenen willen veel reizigers dit niet, zoals wij dat jaren hebben gedaan, alleen ondernemen. Zich aansluiten bij een massale groepsreis met veel voertuigen  wensen ze echter ook niet. Als individu deel kunnen nemen aan een georganiseerde reis met gelijkgezinden, in kleine groepen, is hetgeen wat deze reizigers zoeken. Maar waar vindt je een geschikte reisorganisatie die dit soort reizen aanbiedt? Vandaar steeds de vraag aan ons:

“Mogen wij met jullie mee op reis?”

Daar het ondernemen en het runnen van bedrijven vanuit het verleden ons niet vreemd is, hebben we in het begin van 2013 Expedition Far East opgericht. We hebben goed naar de specifieke wensen van de verschillende reizigers geluisterd en na het onderzoeken van de markt, het volgende concept ontwikkeld:

INDIVIDUEEL BEGELEIDE AVONTUURLIJKE OVERLAND REIZEN ©

We zijn ervan overtuigd dat onze knowhow en het uitgebreide netwerk dat we hebben opgebouwd tijdens onze reizen, voor vele toekomstige reizigers een uitkomst zal bieden en het reizen naar onbekende oorden mogelijk zal maken. Wij hopen op deze manier onze passie met anderen reizigers te kunnen delen.

Nancy & Hans

Expedition Far East

Stef Vanryckeghem & Inge Denaeghel

IN OPLEIDING BIJ ERVAREN WERELDREIZIGERS

Wij zijn Inge Denaeghel en Stef Vanryckeghem en volgen momenteel de interne opleiding van bijna 9 maanden als toekomstige reisbegeleider voor Expedition Far East.

Ik, Inge, volgde tijdens mijn studies een opleiding in de Wijsbegeerte en de Culturele Antropologie. Enkele jaren voerde ik onderzoek uit naar sjamanisme in Siberië en leerde zo de Russische taal. Ik werkte vijftien jaar in het secundair onderwijs waar ik aardrijkskunde, Cultuur- en gedragswetenschappen gaf. Tijdens de vakanties had ik zo de tijd om te reizen. Thailand, Cuba, India, Armenië, Scandinavië, IJsland, China ….Na het secundair onderwijs werkte ik in het Hoger Onderwijs. Al die tijd was ik ook coördinator van internationale projecten. Mijn talenkennis, Engels, Frans, een mondje Duits en Spaans, breidde zich zo steeds meer uit.

Na een opleiding als toeristische gids heb ik, Stef,  twintig jaar ervaring opgebouwd in de toeristische sector. Omgaan met mensen en hen begeleiden was onderdeel van mijn taak. Mijn brede talenkennis kwam zeer goed van pas. Frans, Engels, maar ook Spaans en noties van Duits. Vanuit een constante passie bezocht ik verschillende plaatsen; New York, Rio de Janeiro, Cuba, India, Timbuktu, Zanzibar, Thailand…. Twintig jaar geleden kocht ik mijn eerste camper en leerde een nieuwe manier van reizen kennen die me dichter bij de natuur en cultuur bracht.

Toen Inge en ik elkaar leerden  kennen, ontdekten we al vlug een gezamenlijke passie, reizen. Ondertussen vlogen we naar verschillende exotische landen en verkenden we met de camper samen onbetreden paden. Zo leerden we het reilen en zeilen van de camperreiziger kennen. Overnachten bij wijnboeren, op een verlaten strandje, een veilige plek zoeken.

Toen we de vacature bij Expedition Far East lazen, zagen we hierin een mogelijkheid om van een passie een beroep te maken. We hopen om samen met de deelnemers fantastische en onvergetelijke ervaringen te kunnen delen.

In oktober 2019 starten we fulltime als reisbegeleider bij Expedition Far East.

Inge & Stef

camperreizen