Reisbegeleiders

CAMPERREIZEN
OVERLAND CAMPERREIZEN

REIZEN NAAR BIJZONDERE BESTEMMINGEN

Reisbegeleiders van Expedition Far East

REISBEGELEIDERS

De ‘Individuele Begeleide Avontuurlijke Overland Camperreizen’© van Expedition Far East werden in eerste instantie alleen uitgevoerd en begeleid door ervaren overlanders en oprichters van Expedition Far East, Nancy Verheijen en Hans Schrijen. Door de toenemende vraag en klaarblijkelijk het aanspreken van het unieke reisconcept van Expedition Far East, worden heden ten dagen de reizen door meerdere equipes afzonderlijk begeleid.

In tegenstelling tot vele andere organisaties werkt Expedition Far East alleen met ‘fulltime’ reisbegeleiders en niet met ingehuurde vrijwilligers. Alle reisbegeleiders van Expedition Far East hebben jaren ervaring opgedaan door alleen over delen van de wereld te reizen en hebben daarnaast een interne opleiding gevolgd bij Expedition Far East, van ruim 8 maanden. De opgedane uitgebreide kennis, de lange ervaring, het organisatorische vermogen, de passie voor het reizen zijn elementen die bij uitstek hoog in het vaandel staan, om in alle situaties vakkundig en met de juiste knowhow te ondersteunen. Volgens onze visie de enige verantwoordelijke manier voor de begeleiding van reizen naar onbekende oorden.

ONBEZORGD EN ONTSPANNEN OP REIS

Reisbegeleiders zijn er voor ‘lastige’ en ‘moeilijke’ situaties en ontzorgen u als reiziger op dit soort momenten door te helpen en/of te assisteren. Denk hierbij aan de vaak gecompliceerde grenspassages en maar ook bij ziekte en pech. Daarnaast zorgen ze o.a. voor veilige overnachtingsplaatsen en lossen samen met u dagelijkse praktische problemen op. Vanzelfsprekend zijn de routes door ons voorgereden en bezienswaardigheden voorgeselecteerd, voorzien van tips van lokale vrienden van de de oprichters van Expedition Far East.

Naast de begeleiding en assistentie onderweg van de reisbegeleiders bieden ze losstaand van een veilige back-up ook een luisterend oor. Bij onze ‘Individueel Begeleide Avontuurlijke Overland Camperreizen’© komt u als individu bij calamiteiten er nooit alleen voor te staan!

Hans Schrijen & Nancy Verheijen

ERVAREN WERELDREIZIGERS

Reizen zit in ons bloed. Meer dan 15 jaar lang reizen we inmiddels over de wereld met onze 4×4 overland truck, legden meer dan 500.000 km af en bezochten door de jaren heen 64 landen. Wie wij zijn? Wij zijn Nancy Verheijen en Hans Schrijen, twee enthousiaste, ondernemende en gedreven wereldreizigers.

Tijdens onze reizen over de wereld, op beurzen en op treffen’s, hebben we veel reizigers ontmoet die graag een bijzondere, soms ook lange reizen wensen te maken. Om uiteenlopende redenen willen veel reizigers dit niet, zoals wij dat jaren hebben gedaan, alleen ondernemen. Zich aansluiten bij een massale groepsreis met veel voertuigen  wensen ze echter ook niet. Als individu deel kunnen nemen aan een georganiseerde reis met gelijkgezinden, in kleine groepen, is hetgeen wat deze reizigers zoeken. Maar waar vindt je een geschikte reisorganisatie die dit soort reizen aanbiedt? Vandaar steeds de vraag aan ons:

“Mogen wij met jullie mee op reis?”

Daar het ondernemen en het runnen van bedrijven vanuit het verleden ons niet vreemd is, hebben we in het begin van 2013 Expedition Far East opgericht. We hebben goed naar de specifieke wensen van de verschillende reizigers geluisterd en na het onderzoeken van de markt, het volgende concept ontwikkeld:

INDIVIDUEEL BEGELEIDE AVONTUURLIJKE OVERLAND CAMPERREIZEN ©

We zijn ervan overtuigd dat onze knowhow en het uitgebreide netwerk dat we hebben opgebouwd tijdens onze reizen, voor vele toekomstige reizigers een uitkomst zal bieden en het reizen naar onbekende oorden mogelijk zal maken. Wij willen op deze manier onze passie met anderen reizigers delen.

Nancy en Hans

camperreizen

Mark & Janny van Aggele

MEERDERE KEREN DE WERELD OVER

Nadat we in 2012 zijn gestopt met werken reizen wij, Janny en Mark van Aggele, met onze camper door Europa en aangrenzende landen. Janny is naast haar drukke baan als Z-verpleegkundige altijd werkzaam geweest binnen de onderneming die we samen met Marks vader hebben gerund. Als locatie-geluidstechnici zijn we voor omroepen en bedrijfsleven de hele wereld meerdere keren rondgereisd.

We werkten o.a. jarenlang voor Studio Sport en later ook voor de Olympische Spelen in Seoul. Daarnaast reisden en werkten we zeer intensief samen met Bassie en Adriaan en Philips Medicals. Op locatie in onze eigen geluidsstudio verzorgden we de postproduction voor o.a. Rail Away, Villa Felderhof, De Stoel, de Belastingtelefoon en de Staatsloterij.

In oplossingen denken, improviseren, leidinggeven aan derden, lang wachten en overleg plegen met lokale, wiens taal we niet konden verstaan en of spreken, waren vanzelfsprekendheden en werkdagen van 18 uur ons niet vreemd.

Sinds begin 2018 zijn we voorzichtig om ons heen gaan kijken om weer wat nieuws te gaan ondernemen, iets wat bij ondernemers altijd in het bloed blijft zitten. Onverwachts ontmoeten we Nancy en Hans tussen twee Marokko reizen van Far East, in het zuiden van Spanje op het strand van Motril, en horen we dat er een vacature vacant is.

De klik was er direct, de nieuwsgierigheid geboren, het concept van Expedition Far East op ons lijf geschreven en hebben op alle vragen een positief antwoord kunnen geven.

HORIZON VERLEGGEN

Na een intensieve interne opleiding van meer dan 8 maanden door 11 landen zijn we aan de slag gegaan als fulltime reisbegeleiders voor Expedition Far East.

Wij zien dit als een unieke kans om ons rijke leven te kunnen vervolgen, onze horizon te verleggen en onze passie te delen met andere reizigers naar bijzondere bestemmingen.

Janny en Mark

Paul Titulaer & Christine KLaassens

EEN GROTE PASSIE VOOR REIZEN

Nadat ik Christine 36 jaar werkend bij Océ-Technologies B.V. (Canon Group) al reizend over de wereld vele grote internationale events heb georganiseerd, en Paul na 27 jaar directeur te zijn geweest van een succesvol tuinbouwbedrijf welke hij in december 2014 heeft verkocht, zijn we toe aan een nieuwe uitdaging.

Wij hebben beiden een grote passie voor reizen en zijn no-nonsens types, betrouwbaar, positief ingesteld, leergierig, reislustig, enthousiast, gedreven, kunnen goed improviseren, houden van gezelligheid en vooral van het genieten van het leven!

Na de verkoop van het tuinbouwbedrijf hebben we samen veel gereisd en proevend van de geweldige ‘highlights’ wereldwijd, ook uitgebreid kennis kunnen maken met diverse culturen. In de afgelopen jaren zijn wij zelfstandig door China, Japan, Jordanië, Israël, Palestina, Costa Rica, Marokko en z’n beetje door geheel Europa gereisd, dit met onze 4×4 Toyota Landcruiser en later met onze Hymer.

Bij het zien van de vacature om als fulltime reisbegeleiders bij Expedition Far East aan de slag te gaan, waren we om. Nadat we als vrijwilligers een aantal internationale fietsreizen met campers door Europa hebben begeleid, zijn we nu toe aan een professionele, uitdagendere en avontuurlijke invulling.

WE ZIJN ER KLAAR VOOR

Om ons doel kracht bij te zetten, hebben wij een interne opleiding gevolgd bij Expedition Far East en kunnen nu aan de slag, om samen met reizigers te gaan genieten van onvergetelijke, zorgeloze reizen en reizigers gelukkig gaan maken met onze begeleiding, op een van de reizen naar bijzondere bestemmingen van Expedition Far East.

Wij hebben er zin in!

Christine en Paul

Reisbegeleiders

Harry & Petra de Vries

EEN DROOM KOMT UIT

Even voorstellen … wij zijn Harry en Petra.

Al respectievelijk 33 en 28 jaar reizen wij de hele wereld rond als cabinepersoneel voor de KLM. Beide in de functie van Senior Purser, eindverantwoordelijke op de intercontinentale vluchten. Een fantastisch vak waarbij je leiding geeft aan het hele team, problemen oplost, hét aanspreekpunt bent bij calamiteiten, contactpersoon bij buitenlandse autoriteiten. Maar vooral zorgt dat passagiers én bemanning tevreden en met een positieve herinnering van boord gaan.

“Later.. ”zeiden we altijd“ als we met pensioen zijn, gaan we zelf nog veel langere en verre reizen maken”!

Want reizen daar houden we enorm van! Tijdens onze jaren bij de KLM hebben we zoveel kunnen ontdekken, Afrika, Azië, Australië, Alaska, en Zuid-Amerika.

En al jaren reizen we lange vakanties heel Europa door. Eerst met de tent en vanaf 2012 werd dat een camperbusje. Rondreis Scandinavië, weken rondtrekken in Spanje en Portugal, Corsica, Zwitserland, de Balkan… noem het maar op. Meerdere keren per jaar vertrokken we voor een mooie reis. En dan vooral zoveel mogelijk wildkamperen, hiken, de natuur in of tijdens koudere maanden kathedralen en musea bekijken. Een rondreis met 4×4 door Namibië heeft het reisvuur nog veel verder aangewakkerd …

Wij wilden meer!

En zo kwamen we al 1,5 jaar geleden op de website van Expedition Far East, zoekend op het internet naar reizen langs de zijderoute. Reisleiders zochten ze… wat een droombaan, een waarvan ons hart sneller ging kloppen, maar ja, we waren nog vol aan het werk …

En toen in een keer de hele wereld anders werd door Covid-19, vliegen niet meer aan de orde van de dag was, onze banen kwamen te vervallen, hebben we de gok genomen om van onze droom ons werk te maken!

Wij gaan onze horizon verleggen! Ons verwonderen! Onuitwisbare herinneringen opbouwen!

Genietend van onze opleiding en later van deze prachtige baan willen wij er in de toekomst zijn voor de mensen die met ons meereizen, ondersteunend, toegankelijk, ontzorgen, meedenken, goede sfeer, met humor en een kwinkslag!

Vanuit onze verschillende achtergronden, Harry door studie Fysiotherapie en Optiek en Petra aan de Kunstacademie in combinatie met onze werkervaring zullen wij u naar ons beste kunnen begeleiden tijdens de reis van uw leven!

Petra en Harry

Officieel partner van NKC camperreizen

NKC camperreizen
camperreizen