CAMPERREIZEN IN CORONATIJDEN

Dicht(er)bij huis naar een bijzondere bestemming!

Het coronavirus houdt de gemoederen nog dagelijks bezig. Maatregelen worden versoepeld en weer aangescherpt. Met het vaccin in zicht komt er weer licht aan het einde van de tunnel. We houden ons vanzelfsprekend aan 1,5 meter afstand, wassen vaak onze handen, dragen waar nodig een mondkapje en bij klachten blijven we thuis.

Camperen wordt op dit moment als veiligste manier van reizen gezien. Niet in volgepropte vliegtuigen, touringcars en hotels, maar in je eigen ‘huisje’ reizen is en blijft de trend. Veilig in je eigen cocon met eigen douche en toilet in je eigen ‘bubbel’. De vraag naar campers is nog nooit zo groot geweest.

Maar waar kun je dan naar toe? En wil ik dat wel alleen? Ben ik niet minder kwetsbaar als ik met een groep op reis kan? Reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken veranderen wekelijks en soms zelfs dagelijks. Deze adviezen zijn vanzelfsprekend maatgevend voor de mogelijkheden om landen te bereizen en voor Expedition Far East, om nieuwe reizen te ontwikkelen. Na het advies van Rutten om tot half maart niet naar het buitenland te reizen, kunnen en willen we weer op pad.

Veiligheid staat immers voorop.

Camperaars willen weg, maar ook weer niet te ver van huis en wij willen vanzelfsprekend geen landen bereizen waar het coronavirus niet onder controle is. Dit houdt ons dichterbij huis dan dat we eigenlijk voor ogen hebben.

Ook wij als Expedition Far East hebben maanden stil gestaan en willen er weer op uit. Verschillende reizigers die al eens met ons op pad zijn geweest, vragen ons juist nu een reis te organiseren.

Daar hebben we gehoor aan gegeven. Met succes hebben we in de zomer van 2020 in tijden van corona twee reizen in de Dolomieten uitgevoerd te weten ‘Ronda Dolomiti’.

Aangezien onze formule van ‘Individueel Begeleide Avontuurlijke Overland Camperreizen’ uitstekend past bij de beperkingen die nu gelden in de coronatijd; we reizen immers als individu en overnachten ergens gezamenlijk en dat het liefst zoveel mogelijk in de vrije natuur, zijn wij ervan overtuigd dat als we de juiste bestemmingen opnemen in een reis, we weer reizen kunnen aanbieden.

Eind oktober zijn Nancy en Hans weer een aantal weken onderweg geweest op zoek naar een nieuwe bestemming voor een camperreis in tijden van corona in 2021.

Tweede camperreis in tijden van corona
De tweede camperreis in tijden van corona die we aanbieden is ‘Zweeds Lapland’ een 28 daagse reis door de het uiterste noorden van Zweden.

We reizen met de camper in het mooiste seizoen van het jaar, Winter-Spring genoemd, door Zweeds Lapland en ervaren het winterwonderland. Niet voor niets gaan de Zweden juist in dit 5e seizoen van het jaar naar Lapland. Er is geen mooiere tijd om de veelvoud aan buitenactiviteiten te ontplooien als in deze tijd! We reizen door de laatste ongerepte natuurgebieden van Europa door uitgestrekte bossen, langs bergen en talloze bevroren meren.

Vreemd eigenlijk. Als we het over een wintervakantie hebben, denken we niet direct aan Lapland. Terwijl sneeuw hier zo vanzelfsprekend is. Geniet in deze tijd van het jaar wel van de sneeuw maar niet de kou. Lichte vorst in de nacht, overdag in een trui of T-shirt in de zon, nog geen muggen en toch al lange dagen!

Nergens in Europa is het aanbod van buitenactiviteiten zo divers als in Zweeds Lapland:

Husky-safari, rendier en eland spotten, wildlife fotograferen, wandelen, sneeuwschoenwandelen, langlaufen, skiën, schaatsen, sneeuwscooter safari, ijsvissen om maar wat te noemen. Maar ook binnen genieten van een glas rode wijn bij een knapperend haardvuur, uitgebreid dineren, ontspannen in de sauna en tot rust komen met een goed boek, behoren tot de mogelijkheden.

Daarnaast maken we kennis met de Sami-cultuur en hun tradities en beleven het magische licht overdag en het noorderlicht in de nacht.

Voorwaarde voor deze en andere reizen die we binnenkort aanbieden, is dat als een deelnemer snel naar huis wil, dit in paar lange rijdagen mogelijk moet zijn. Daarnaast is het ieders keus om 1,5m (2m in Zweden) afstand houden.

Toekomst…
En zoals jullie zien zitten wij niet stil. Nieuwe reizen en bestemmingen worden voorgereden en uitgewerkt. Eind januari 2021 houden wij weer onze Inspirerende Presentatiedagen in Boxmeer. Vanzelfsprekend nemen we ook deel aan de Camper Expo in Houten van 19 t/m 21 maart, die zoals het er nu uitziet zal plaatsvinden.

Aan ons zal het niet liggen. We verheugen ons nu al zeer op gezamenlijke camperreizen naar bijzondere bestemmingen. We laten ons niet klein krijgen door COVID-19, maar gaan er wel zeer zorgvuldig mee om!

We wensen iedereen sterkte in deze uitzonderlijke, ongekende wereld waarin we nu leven. Maak mooie en veilige reizen en blijf gezond!

Expedition Far East

Walter en Marita
Paul en Christine
Hans en Nancy

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen.

LIVE YOUR DREAM & ENJOY YOUR LIFE | EXPEDITION FAR EAST | MAKE SURE YOU’RE THERE

Expedition Far East

Steenstraat 122a
NL 5831 JJ Boxmeer
NETHERLANDS

NL +31 651 097 032
Skype: hansschrijen
info@expeditionfareast.com

KvK 14077214