Best verkochte producten

Informatie

Aanbiedingen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen.

Overzicht Wijnen uit streek Trentino

Trentino-Zuid-Tirol (Italiaans: Trentino-Alto Adige, Duits: Trentino-Südtirol) is een autonome regio in het noorden van Italië. De hoofdstad van Trentino-Zuid-Tirol is Trente (Italiaans: Trento).

Trentino-Zuid-Tirol is verdeeld in twee provincies: Trente en Zuid-Tirol De provincie Trente is nagenoeg volledig Italiaanstalig met zeer kleine Duitse en Ladinische (Reto-Romaanse) minderheden, de provincie Bozen-Zuid-Tirol is in grote meerderheid Duitstalig met een Italiaanse en eveneens een kleine Ladinische minderheid .In de streek liggen een aantal goede wijnregio's, en de unieke druivensoort Lagrein komt er voor.

Van de totale bevolking spreekt ongeveer zestig procent Italiaans, bijna veertig procent Duits en enkele procenten Ladinisch. De Duitssprekende minderheid wordt Zimbern genoemd.

Sinds 1971 ligt het zwaartepunt van de macht bij de twee provincies en speelt de autonome regio Trentino-Zuid-Tirol een zeer beperkte, coördinerende rol.

Deze Italiaanse regio ligt in het uiterste noorden van Italië en grenst aan Oostenrijk. Dit verklaart meteen waarom deze regio ook wel Sudtirol wordt genoemd, omdat deze grenst aan de Oostenrijkse regio Tirol. Trentino-Alto Adige is een van de 5 autonome regio’s van Italië en dankt haar naam aan de 2 autonome provincies van de regio. Je raadt het al dit zijn Trentino en Alto Adige. Het landschap van deze regio is voor het overgrote deel bergachtig. In het noorden van de regio tref je de Alpen en ten zuiden van de Alpen de Dolomieten.

Wij importeren wijn van het wijnhuis Longariva

Meer
Toont 1 - 4 van de 4 items
Toont 1 - 4 van de 4 items