WA verzekering groene kaart

CAMPERREIZEN
OVERLAND CAMPERREIZEN

REIZEN NAAR BIJZONDERE BESTEMMINGEN

Rijden met een auto of camper buiten de EU.  Dan moeten we in bijna alle landen een internationaal erkend verzekeringsbewijs kunnen overleggen: de groene kaart. Maar verzekeraars bieden niet overal dekking.

Expedition Far East weet als ervaren reiziger hoe hiermee om te gaan. Wij geven u de oplossing door het aanbieden van tijdelijke verzekeringen.

Wij bieden voertuig verzekeringen voor mensen die reizen, wonen of werken in volgende continenten en/of landen:

Afrika
Azië
Australië
Canada
Midden- en Zuid-Amerika
Nieuw Zeeland
Rusland en de voormalige Oostbloklanden

Camperreizen

De groene kaart: goed verzekerd op weg

Bijna overal ter wereld is het verplicht voor een auto, motor, camper of ander motorrijtuig een WA-verzekering af te sluiten. De verzekeraar stuurt hiervoor elk jaar een groene kaart – het officiële, internationaal geaccepteerde verzekeringsbewijs.

Hierop staan:

  • uw gegevens
  • verzekeringsnummer
  • verzekeringsmaatschappij
  • de begin- en einddatum van uw verzekering (en dus geldigheid op dat moment)
  • in welke landen u wel of niet verzekerd bent

Grensverzekering

In landen die niet op de groene kaart staan of zijn doorgestreept, geldt géén WA-dekking. Aan grenzen bestaat soms de mogelijkheid een tijdelijke autoverzekering af te sluiten. De kosten van zo’n ‘grensverzekering’ kunnen per land en verzekeringstermijn behoorlijk verschillen.

Het is vaak een tijdrovende aangelegenheid. Het vinden van het kantoor en het uitleggen welke verzekering we nodig hebben is al een opgave op zich. Door de taalbarrière en door het feit dat we als ‘rijke’ reiziger worden gezien, betalen we vaak een veel te hoge premie. Er is ook geen keus. We staan al aan de grens en onverzekerd rijden is al en strafbaar feit op zich.

Sluit daarom voor het begin van een reis deze WA-verzekering(en) af via Expedition Far East. Op deze manier weet u zeker dat u de juiste verzekering voor uw voertuig, en het te bereizen land heeft afgesloten. Een extra service die wij uw graag bieden, wetende na 10 jaar over de wereld te hebben gereisd, hoe lastig dit soms is.

WA verzekering voor buiten de EU

LIVE YOUR DREAM & ENJOY YOUR LIFE | EXPEDITION FAR EAST | MAKE SURE YOU’RE THERE

Expedition Far East

Steenstraat 122a
NL 5831 JJ Boxmeer
NETHERLANDS

NL +31 651 097 032
Truck Satellite +87 077 224 3511
Mob Satellite +88 163 252 9825
Skype: hansschrijen
info@expeditionfareast.com

KvK 14077214